fbpx

San Alfonso del Mar – največji bazen na svetu

Zanimivosti

Sonce segreje voda na prijetnih 26 stopinj, kar je za celih 9 stopinj več od temperature morja.

Največji bazen na svetu meri kar 2o olimpijskih bazenov skupaj. V San Alfonso del Mar, rezortu v Čilah, se lahko hiter potop spremeni v plavalni maraton. Zgrajen na obali Pacifika v mestu Algarrobo, je napolnjen s približno 25 milijoni litrov kristalno čiste morske vode. Po skoraj 5 letih gradnje so ga odprli leta 2006 in računajo na 2 milijona dobička. S pomočjo računalnika upravljajo sesalni in filtracijski sistem, s katerim potegnejo vodo iz morja in jo na drugi strani prefiltrirano vrnejo v bazen. Sonce jo segreje na prijetnih 26 stopinj, kar je za celih 9 stopinj več od temperature morja.

Kemo::trv : “Čile je zelo raznolika dežela, z dobro hrano in predvsem vinom. Najzanimivejši del je verjetno Patagonija, ki pa bo v aprilu verjetno že zelo hladna. Prijetneje bo v atakamski puščavi. Popularni so izleti v okolico vasice San Pedro de Atacama. Avtobusni prevozi po državi so izredno udobni in glede na razdalje hitri in dokaj poceni.”

article-0-1334C784000005DC-804_964x622
article-0-1334C76E000005DC-823_964x618
article-0-1334C77D000005DC-828_964x598

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.