fbpx

San Alfonso del Mar – največji bazen na svetu

Zanimivosti

Sonce segreje voda na prijetnih 26 stopinj, kar je za celih 9 stopinj več od temperature morja.

Največji bazen na svetu meri kar 2o olimpijskih bazenov skupaj. V San Alfonso del Mar, rezortu v Čilah, se lahko hiter potop spremeni v plavalni maraton. Zgrajen na obali Pacifika v mestu Algarrobo, je napolnjen s približno 25 milijoni litrov kristalno čiste morske vode. Po skoraj 5 letih gradnje so ga odprli leta 2006 in računajo na 2 milijona dobička. S pomočjo računalnika upravljajo sesalni in filtracijski sistem, s katerim potegnejo vodo iz morja in jo na drugi strani prefiltrirano vrnejo v bazen. Sonce jo segreje na prijetnih 26 stopinj, kar je za celih 9 stopinj več od temperature morja.

Kemo::trv : “Čile je zelo raznolika dežela, z dobro hrano in predvsem vinom. Najzanimivejši del je verjetno Patagonija, ki pa bo v aprilu verjetno že zelo hladna. Prijetneje bo v atakamski puščavi. Popularni so izleti v okolico vasice San Pedro de Atacama. Avtobusni prevozi po državi so izredno udobni in glede na razdalje hitri in dokaj poceni.”

article-0-1334C784000005DC-804_964x622
article-0-1334C76E000005DC-823_964x618
article-0-1334C77D000005DC-828_964x598

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.