fbpx

TERMALNI PARK TERME PTUJ

Novice

Terme Ptuj so eno izmed najmlajših slovenskih zdravilišč in ležijo v objemu štajerske pokrajine, na Ptuju – kulturni in zgodovinski zakladnici Slovenije. Termalni Park Term Ptuj ponuja vsem, ki si želijo sprostitve in osvežitve v vročih poletnih dneh, prijetna vodna doživetja. Terme Ptuj, ki delujejo pod okriljem Panonskih Term, so v zadnjem času precej spremenile […]

Terme Ptuj so eno izmed najmlajših slovenskih zdravilišč in ležijo v objemu štajerske pokrajine, na Ptuju – kulturni in zgodovinski zakladnici Slovenije. Termalni Park Term Ptuj ponuja vsem, ki si želijo sprostitve in osvežitve v vročih poletnih dneh, prijetna vodna doživetja.

Terme Ptuj, ki delujejo pod okriljem Panonskih Term, so v zadnjem času precej spremenile svojo podobo. V celoti so prenovili in posodobili vodni Termalni Park, ki v poletnih mesecih ponuja veliko zabave in prireditev. Zunanje kopališč e je oblikovano s pridihom rimskega mesta, v zunanjem bazenskem delu pa je postavljen tudi amfiteater, kjer bo letošnje poletje zelo veselo. Tukaj se bo odvijalo veliko prireditev, kot so na primer koncerti, polfinalno tekmovanje za Miss Slovenije, modne revije, prireditev ob balonarskem prazniku in še kaj.

Največji sistem vodnih toboganov v Sloveniji
Zunanji del Termalnega Parka ima kar 3500 kvadratnih metrov vodnih površin v več bazenih. Med njimi je tudi olimpijski bazen in bazen z valovi. Imajo 160 metrov dolgo počasno reko, ki obdaja bazen, v katerega se spušča šest toboganov, in po kateri lahko »plujete« z velikimi pisanimi obroči. Če se želite spustiti po najvišjih toboganih v Sloveniji, od katerih najdaljši meri kar 165 metrov, se povzpnete na visok stolp in s posebnimi obroči v dvojicah oddrvite v velik bazen. Za varnost skrbi osebje, ki nadzoruje spuste razposajenih kopalcev. V letošnjem letu so postavili nov bazen za otroke, ki vsebuje veliko rimskih elementov in kjer v poletnih mesecih skrbijo za animacijo otrok. Poskrbljeno pa je tudi za animacijo odraslih, saj imajo organizirano vadbo vodne aerobike in jutranje gimnastike. Po aktivnem preživljanju prostega časa se kopalcem prileže tudi kaj za pod zob. V restavraciji Zila je na izbiro veliko različnih jedi. Imajo pa še pet zunanjih lokalov, kjer ponujajo hitro prehrano, sladolede, sladice in pijačo.

Za zdravje in lepoto
V sklopu termalnega parka je še šest notranjih bazenov s termalno vodo in temperaturo vode do 36 stopinj Celzija. Skupno kar 4200 kvadratnih metrov vodnih površin dopolnjujejo valovi, slapovi, whirlpooli, plavalne steze in nočno kopanje. Brez doplačila omogočajo obisk savna parka s finsko, turško in aroma savno. Lahko pa se prepustite tudi ročnim in podvodnim masažam, vodnim kopelim, parafinskim oblogam in podobnim užitkom. Voda v Termah Ptuj je po balneokemijski sestavi natrijeva hidrogenkarbonatna nizkomineralna termalna voda. Za tiste, ki v terme prihajajo iz zdravstvenih razlogov, je na razpolago strokovno osebje, ki izvaja različne vrste fizikalnih terapij, kot so na primer hidrogimnastika v termalni vodi, kineziterapija, elektroterapija, termoterapija, UZ, laser, magnetoterapija, limfna drenaža in medicinska masaž a. Imajo tudi specialistično fiziatrično ambulanto. Pod okriljem term delujejo tudi zasebne ambulante, kot je na primer stomatološka, ginekološka, dermatovenerološ ka in rentgenološka ambulanta.

Aktiven oddih
Za ljubitelje športnih aktivnosti je na voljo fitnes, teniško središče z osmimi zunanjimi in pokritimi igrišči. Igrate pa lahko tudi namizni tenis, odbojko na mivki in minigolf. V bližini Term Ptuj pa je veliko sodobno golf igrišče. Odpravite se lahko na odkrivanje zgodovinske in kulturne dedišč ine mesta Ptuj, greste na sprehod, izberete kolesarjenje, jahanje, lov, piknike, poletne panoramske polete z balonom Term Ptuj ali polet s športnim letalom z letališča v Moškanjcih. Bližnji ribniki, Drava in njeni pritoki so priljubljeni kotički ribičev, na ptujskem jezeru pa lahko tudi veslate, jadrate, surfate ali pa odplujete s splavom.

Sledite nam

Oznake

Ostanete lahko več dni
Gostom je na voljo več nočitvenih možnosti. Izbirajo lahko med apartmajskim naseljem, bungalovi in kampom. Na razpolago imajo 56 apartmajev različ nih velikosti, ki sprejmejo do šest oseb in imajo možnost kuhanja. Apartmaji sodijo v kategorijo treh zvezdic. V bungalovih imajo na razpolago dvajset sob, v Avtokampu Term Ptuj, ki je označen s 1. kategorijo, je na voljo 120 kampirnih hišic s sodobno infrastrukturo in omogočajo gostom bivanje čez celo leto. Terme Ptuj bodo konec leta 2006 dobile tudi nov hotel s štirimi zvezdicami, ki bo prav tako urejen v rimskem slogu in bo imel na voljo 250 postelj.


Sledite nam


RSS Ustavi se!