fbpx

Tobago

Novice

Tobago je okoli 35 kilometrov zrač- ne linije oddaljen od Trinidada. Otoka se med seboj zelo razlikujeta, drugačna je narava in drugačni so ljudje. Tobago je idealen karibski otok za preživljanje bolj umirjenih počitnic. Življenjski ritem je počasnejši, počitniški kraji so urejeni, a ne prenapolnjeni s turisti. Na zahodu otoka je veliko odmaknjenih in samotnih […]

Tobago je okoli 35 kilometrov zrač- ne linije oddaljen od Trinidada. Otoka se med seboj zelo razlikujeta, drugačna je narava in drugačni so ljudje. Tobago je idealen karibski otok za preživljanje bolj umirjenih počitnic. Življenjski ritem je počasnejši, počitniški kraji so urejeni, a ne prenapolnjeni s turisti.

Na zahodu otoka je veliko odmaknjenih in samotnih zalivov, ki vabijo k lenarjenju, kot se to na Karibih tudi spodobi. Veliko pozornosti na otoku posvečajo predvsem vodnim športom. Potapljanje in ribolov v kristalno čistem morju zapelje skoraj vsakega, ki pride na otok. Sprehod skozi nenavadno Scarborough glavno mesto Tobaga je pravo doživetje. V Plymouthu je vas in čudovita plaža, kjer živijo domačini afriškega, indianskega, evropskega in kitajskega porekla. Na skoraj nedotaknjenih potapljaš kih revirjih lahko vidite eno izmed največjih koral v obliki možganov, katere premer je kar pet metrov, koralne in tigraste morske pse in mante. Do nekaterih potapljaških točk se potapljač i lahko napotijo kar z obale. Med dvajsetimi potapljaškimi točkami v okolici kraja Charlotteville na severuzahodu otoka je legendarni podvodni tunel „London Bridge“. Pri kraju Speyside na severuvzhodu otoka potaplja- če pričakuje „japonski vrt“, čudovito potapljaško področje za bolj izkušene. Po cesti Roxborough Parlatuvier Road, ki vodi čez notranjost otoka do Bloody Bay, lahko med polurno vožnjo skozi džunglo uživate ob pogledu na doline in hribovje. Pot vodi mimo zaščitenega gozda, kjer so odlične možnosti za opazovanje ptic in nič nenavadnega ni če vam mimo glave prileti kakšen papagaj ali kolibri. Ob cesti je več poti, od koder se peš lahko odpravite v džunglo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!