fbpx

Top 10 destinacij za valentinovo

Eksotična potovanja, Novice, Obale, Potovanja, Zanimivosti

…karkoli si vaše romantično srce poželi.

Se tudi vi sprašujete, kam za valentinovo? Udobna odmaknjenost, zvezdnato nebo, starodavni vrtovi,… karkoli si vaše romantično srce poželi.

Post Ranch Inn, Big Sur, Kalifornija

www.postranchinn.com

Obala med veličastnim gorovjem Santa Lucia in neskončnim Tihim oceanom. Preprosto idealno za romanco sedanjega trenutka. Izbirate lahko med paleto apartmajev in zasebnih hiš s pogledom na ocean ali na gorovje. Lepa zaključena celota skupaj z aktivnostmi na prostem in sproščujočim spa udobjem.

post-ranch

Foto: Post Ranch Inn

Sedona, Arizona

www.visitsedona.com/

Slovi po svoji osupljivi rdečeskalnati krajini in predstavlja odličen kraj za romantični pobeg. Sprehodite se ob sončnem zahodu ali se preizkusite v jahanju konjev. Sedona je poznana po vinogradništvu, zato bo obisk vinske dežele v Zeleni dolini kot naročen. Celotno območje je poznano po luksuznih letoviščih.

Covered Bridges, Vermont

www.visit-vermont.com/romantic-getaways

“Mostovi zaljubljencev” v Vermontu so danes zaščitni znak slikovite Nove Anglije. Z več kot 100 mostovi je Vermont idealen kraj za romantični pobeg.

British Pullman Train, Velika Britanija

www.orient-express.com

Vkrcajte se na British Pullman vlak in se peljite skozi čas nazaj, v leto 1920. Popeljal vas bo po britanskem podeželju. Privoščite si lokalno kosilo ali večerjo ter uživajte v koktajlih in šampanjcu.

Hotel Kakslauttanen, Saariselkä, Finska

www.kakslauttanen.fi/en

Od udobja v ogrevanih steklenih iglujih, do pogleda na milijon zvezd in severni sij. Podnevi vas razvaja jelenov safari in sprostitev v največji turški savni na svetu.

igloos

Foto: www.kakslauttanen.fi

Eifflov stolp, Pariz, Francija

www.eiffel-tower.com

Pozabite klišeje in obiščite Eifflov stolp, da v celoti začutite najbolj romantično mesto na svetu. Privoščite si skodelico pariške kave in s svojim dragim opazujte mestne znamenitosti.

The Lover’s Walk (Via Dell’Amore), Cinque Terre, Italija

www.cinqueterreriomaggiore.com

Na vzhodni obali Ligurskega morja leži eno od najbolj očarljivih krajev v Italiji, Cinque Terre. Obsega pet vasi v pečinah, ki jih povezuje obalna pot. Pot imenovana Via dell’Amore nudi osupljiv pogled na turkizno morje in kotičke, ki so kot nalašč za romantičen sprehod.

Beautiful village, Manarola in Cinque Terre,Italy

Foto: Barbara Walsh, National Geographic

Istra, Hrvaška

en.gral-putovanja.eu

Imenuje se tudi “hrvaška Toskana”, ki je polna gričev in dolin, vasi na hribčkih, prostranih žitnih polj, vinogradov in nasadov oljk. Vse bo še lepše, če si boste pokrajino ogledali iz ptičje perspektive.

Classical Gardens of Suzhou, Kitajska

www.china.org.cn

Ogledate si lahko na ducate odličnih vrtov, ki segajo od 11. do 19. stoletja – vključenih na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Z roko v roki selahko sprehajate po ovinkastih poteh in po elegantnih mostovih.

vrtovi

Ha Long Bay, Vietnam

www.emeraude-cruises.com

Z več kot 1.600 otoki predstavlja Ha Long Bay osupljivo lepoto. Oglejte si apnenčaste stebre in jame, ki ob oranžno-vijoličnem sončnem zahodu jemljejo dih.

Vir: travel.nationalgeographic.com


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.