fbpx

Dan žena 2020 – top 9 destinacij

Eksotična potovanja, Novice, Obale, Potovanja, Zanimivosti

Se tudi vi sprašujete, kam letos peljati drago za dan žena? Udobna odmaknjenost, zvezdnato nebo, starodavni vrtovi,… karkoli si vaše romantično srce poželi.

Obala med veličastnim gorovjem Santa Lucia in neskončnim Tihim oceanom. Preprosto idealno za romanco sedanjega trenutka. Izbirate lahko med paleto apartmajev in zasebnih hiš s pogledom na ocean ali na gorovje. Lepa zaključena celota skupaj z aktivnostmi na prostem in sproščujočim spa udobjem.

post-ranch

Foto: Post Ranch Inn

Sedona, Arizona

Slovi po svoji osupljivi rdečeskalnati krajini in predstavlja odličen kraj za romantični pobeg. Sprehodite se ob sončnem zahodu ali se preizkusite v jahanju konjev. Sedona je poznana po vinogradništvu, zato bo obisk vinske dežele v Zeleni dolini kot naročen. Celotno območje je poznano po luksuznih letoviščih.

Covered Bridges, Vermont

“Mostovi zaljubljencev” v Vermontu so danes zaščitni znak slikovite Nove Anglije. Z več kot 100 mostovi je Vermont idealen kraj za romantični pobeg.

British Pullman Train, Velika Britanija

Vkrcajte se na British Pullman vlak in se peljite skozi čas nazaj, v leto 1920. Popeljal vas bo po britanskem podeželju. Privoščite si lokalno kosilo ali večerjo ter uživajte v koktajlih in šampanjcu.

Hotel Kakslauttanen, Saariselkä, Finska

Od udobja v ogrevanih steklenih iglujih, do pogleda na milijon zvezd in severni sij. Podnevi vas razvaja jelenov safari in sprostitev v največji turški savni na svetu.

Eifflov stolp, Pariz, Francija

Pozabite klišeje in obiščite Eifflov stolp, da v celoti začutite najbolj romantično mesto na svetu. Privoščite si skodelico pariške kave in s svojim dragim opazujte mestne znamenitosti.

The Lover’s Walk (Via Dell’Amore), Cinque Terre, Italija

Na vzhodni obali Ligurskega morja leži eno od najbolj očarljivih krajev v Italiji, Cinque Terre. Obsega pet vasi v pečinah, ki jih povezuje obalna pot. Pot imenovana Via dell’Amore nudi osupljiv pogled na turkizno morje in kotičke, ki so kot nalašč za romantičen sprehod.

Beautiful village, Manarola in Cinque Terre,Italy

Foto: Barbara Walsh, National Geographic

Istra, Hrvaška

Imenuje se tudi “hrvaška Toskana”, ki je polna gričev in dolin, vasi na hribčkih, prostranih žitnih polj, vinogradov in nasadov oljk. Vse bo še lepše, če si boste pokrajino ogledali iz ptičje perspektive.

Classical Gardens of Suzhou, Kitajska

Ogledate si lahko na ducate odličnih vrtov, ki segajo od 11. do 19. stoletja – vključenih na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Z roko v roki selahko sprehajate po ovinkastih poteh in po elegantnih mostovih.

Ha Long Bay, Vietnam

Z več kot 1.600 otoki predstavlja Ha Long Bay osupljivo lepoto. Oglejte si apnenčaste stebre in jame, ki ob oranžno-vijoličnem sončnem zahodu jemljejo dih.

Vir: travel.nationalgeographic.com


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]