fbpx

V Egiptu so arheologi v puščavi odkopali ostanke doslej neznane piramide

Novice

Kairo – Arheologi pod vodstvom Zahija Havasa, vodje Vrhovnega sveta za umetnine starodavnega Egipta, so v puščavi pri Sakari v bližini Kaira odkopali ostanke doslej neznane piramide. Piramida, od katere je ostalo le podnožje v višini ene vrste masivnih kamnitih blokov, je bila po Havasovem prepričanju zgrajena pred 4300 leti. Izkopavanje “nove” piramide. foto: AP […]

Kairo – Arheologi pod vodstvom Zahija Havasa, vodje Vrhovnega sveta za umetnine starodavnega Egipta, so v puščavi pri Sakari v bližini Kaira odkopali ostanke doslej neznane piramide. Piramida, od katere je ostalo le podnožje v višini ene vrste masivnih kamnitih blokov, je bila po Havasovem prepričanju zgrajena pred 4300 leti.

Izkopavanje “nove” piramide.

foto: AP

“To piramido sem iskal že od leta 1988 in sedaj sem jo končno našel,” je ob odkritju piramide, ki naj bi bila zgrajena za mater faraona Tetija, dejal Havas.

Morebitnega napisa, ki bi potrdil, da je bila piramida, ki stoji v neposredni bližini ravno tako porušene Tetijeve (2318-2300 pr.n.št.) piramide, v resnici zgrajena kot zadnje počivališče Tetijeve matere, arheologi zaenkrat niso našli. Prav tako jim še ni uspelo odkopati grobne kamre……..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.