fbpx

V Egiptu so arheologi v puščavi odkopali ostanke doslej neznane piramide

Novice

Kairo – Arheologi pod vodstvom Zahija Havasa, vodje Vrhovnega sveta za umetnine starodavnega Egipta, so v puščavi pri Sakari v bližini Kaira odkopali ostanke doslej neznane piramide. Piramida, od katere je ostalo le podnožje v višini ene vrste masivnih kamnitih blokov, je bila po Havasovem prepričanju zgrajena pred 4300 leti. Izkopavanje “nove” piramide. foto: AP […]

Kairo – Arheologi pod vodstvom Zahija Havasa, vodje Vrhovnega sveta za umetnine starodavnega Egipta, so v puščavi pri Sakari v bližini Kaira odkopali ostanke doslej neznane piramide. Piramida, od katere je ostalo le podnožje v višini ene vrste masivnih kamnitih blokov, je bila po Havasovem prepričanju zgrajena pred 4300 leti.

Izkopavanje “nove” piramide.

foto: AP

“To piramido sem iskal že od leta 1988 in sedaj sem jo končno našel,” je ob odkritju piramide, ki naj bi bila zgrajena za mater faraona Tetija, dejal Havas.

Morebitnega napisa, ki bi potrdil, da je bila piramida, ki stoji v neposredni bližini ravno tako porušene Tetijeve (2318-2300 pr.n.št.) piramide, v resnici zgrajena kot zadnje počivališče Tetijeve matere, arheologi zaenkrat niso našli. Prav tako jim še ni uspelo odkopati grobne kamre……..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!