fbpx

V Egiptu so arheologi v puščavi odkopali ostanke doslej neznane piramide

Novice

Kairo – Arheologi pod vodstvom Zahija Havasa, vodje Vrhovnega sveta za umetnine starodavnega Egipta, so v puščavi pri Sakari v bližini Kaira odkopali ostanke doslej neznane piramide. Piramida, od katere je ostalo le podnožje v višini ene vrste masivnih kamnitih blokov, je bila po Havasovem prepričanju zgrajena pred 4300 leti. Izkopavanje “nove” piramide. foto: AP […]

Kairo – Arheologi pod vodstvom Zahija Havasa, vodje Vrhovnega sveta za umetnine starodavnega Egipta, so v puščavi pri Sakari v bližini Kaira odkopali ostanke doslej neznane piramide. Piramida, od katere je ostalo le podnožje v višini ene vrste masivnih kamnitih blokov, je bila po Havasovem prepričanju zgrajena pred 4300 leti.

Izkopavanje “nove” piramide.

foto: AP

“To piramido sem iskal že od leta 1988 in sedaj sem jo končno našel,” je ob odkritju piramide, ki naj bi bila zgrajena za mater faraona Tetija, dejal Havas.

Morebitnega napisa, ki bi potrdil, da je bila piramida, ki stoji v neposredni bližini ravno tako porušene Tetijeve (2318-2300 pr.n.št.) piramide, v resnici zgrajena kot zadnje počivališče Tetijeve matere, arheologi zaenkrat niso našli. Prav tako jim še ni uspelo odkopati grobne kamre……..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.