fbpx

Vasica, ki je navdihovala umetnike

Novice, Zanimivosti

Lord Byron je Sintro označil za “prelep raj”, Hans Christian Anderson pa je bil prepričan, da je to najlepši kraj na Portugalskem.

Streljaj od Lizbone je eden bolj obiskanih krajev na Portugalskem.

Vasica blizu Lizbone je v vseh turističnih vodičih označena kot kraj, ki ga morate obiskati, ko ste na Portugalskem. Ob pogledu nanjo veste, zakaj. Sintro so opevali evropski pesniki, danes pa sem prihajajo množice turistov. Njena slikovitost je izjemna, v bližini si lahko ogledate več dvorcev, objema pa jo narodni park z urejenimi pohodniškimi potmi in možnostjo vožnje z različnimi turističnimi vozili.

Včasih so tukaj poletne počitnice preživljale plemiške družine, danes pa je del Unescove svetovne dediščine.

castle-1242143_960_720

Lord Byron je Sintro označil za “prelep raj”, Hans Christian Anderson pa je bil prepričan, da je to najlepši kraj na Portugalskem. Pogled na barvite hiše, raztresene po hribih, vso zelenje, ki jo obdaja, in obrise veličastnih gradov, ki jih lahko opazite iz samega središča vasice, vam pove, zakaj je ta majhen kraj navduševal ljudi skozi zgodovino…….

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.