fbpx

Vzhičena!

Sprostitev, Toplice, Wellness, Zanimivosti

Harmoniziramo lahko tudi v domačem okolju, a odklop v vasici, kjer je čutiti, da vsi dihajo za Terme Šmarješke Toplice, je bila odlična odločitev.

Tedaj v brezupu je sonce zasvetilo,

Začutil sem, prav nič mi ni zbežalo,

vse, kar kdaj sem užil, bilo je v meni.

Goethe (J. Udovič)

Končno odločena, da naredim nekaj zase. Način življenja je pustil posledice na mojem zdravju, počutju. Odločitev, celovito razstrupljanje telesa, je bila hipna. Zavedam se, da se čistimo in harmoniziramo lahko tudi v  domačem okolju, a odklop v vasici, kjer je čutiti, da vsi dihajo za Terme Šmarješke Toplice, je bila zame najbolj prava odločitev. Našla sem okolje in program detoksikacije, kjer so pod strokovnim vodstvom poskrbeli, da sem bila prišla domov prerojena. Sprejem z besedami: »Saj si čisto druga. Takšna, sveža.« mi je dala potrditev, da sem se prav odločila.

bazen_Terme_SmarjeskeToplice_nocna

Pot na Dolenjsko v Terme Šmarješke Toplice in njihov medico-wellness center Vitarium Spa&Clinique je potekala mešanih občutkov, ampak ko sem zagledala cilj, sem lahko vse skupaj povzela v besedo: »Vzhičena.«

Prvi dan se je začel s pregledom pri zdravniku, nadaljeval z obremenilnim testiranjem, pregledom krvi in strukturo telesnih tkiv. Na osnovi rezultatov mi je strokovnjakinja za prehrano, predstavila način prehranjevanja med celovitim razstrupljanjem, za katerega sem se odločila. Strokovnjaki so mi pripravili program, ki je zapolnil moj čas, da sem preusmerila pozornost – iz strahu, da bom lačna, na biti aktiven.

Prvi del dneva je bil športno obarvan, kardiokros trening, pilates, vodna aerobika ter nordijska hoja.

Drugi del dneva je bil rezerviran za razvajanje duše in telesa. Solni piling, razstrupljevalna kopel z grenko soljo, klasična masaža telesa, obloga s fangom, ročna limfna drenaža in aroma masaža antistres. Vse z namenom, da še dodatno pospešimo odvajanje strupov iz telesa do blažjega odziva telesa na razstrupljanje s sadnimi in zelenjavnimi sokovi.

Wellness-35

Izpostavila bi strokovnost, diskretnost in toploto osebja. Vsakič znova sem si rekla, to je pa najboljše, kar sem doživela tukaj.

Danes ne znam opredeliti, katera aktivnost je bila tista, ki me je najbolj prepričala. Vse je bilo – za ponovit!

Tudi prehrana, ki je bila kljub uživanju samo sokov in juh, zelo raznolika. Ekološko pridelani, sveže stisnjeni sokovi, paleta okusov za zajtrk, kosilo in večerjo. Naučila sem se spoštovati okuse in užitke prehranjevanja. In če mi sokovi ne bi ustrezali? Strokovnjaki poiščejo pot, da sledijo poteku razstrupljanju z drugačno prehrano.

sokovi

Družba Nizozemcev, gospe iz Bosne in slovenskih gostov, ki smo bili sočasno na programu celovitega razstrupljanja, je bila kljub občasnem glavobolu oziroma povečani utrujenosti, pozitivno prepričana, da je to pravi korak do prenove telesa, duha in duše. Presenečena, koliko ljudi se odloči, da se posveti sebi in pod strokovnim nadzorom preoblikuje način življenja. Povratniki povedo, da se vračajo v oazo miru z namenom, da se spomnijo, kako živeti med obiskoma programa detoksikacije.

Če bom ponovila? Zagotovo pridem ponovno na 5-dnevno prenovo v Šmarješke Toplice. Do takrat pa bom upoštevala spoznanje, kako se dan začne in kaj v njem ne sme manjkati. Vredno je investirati vase, da se ponovno spoznaš in spomniš, kako do odličnosti v vsakdanjem življenju.

Več o programu razstrupljanja v Termah Šmarješke Toplice.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.