fbpx

Benedikt

Mesta, Potovanja

Ogledajo si lahko naravne, kulturno-zgodovinske znamenitosti, kot so Slatinski vrelci, cerkev Svetih treh kraljev, župnijsko cerkev sv. Benedikta, gomilna grobišča, spominske plošče, znamenja, kapelice, križe ipd.

Benedikt je naselje in občina na Štajerskem. Leži približno 8 km odstranjen od ceste Maribor Lenart Gornja Radgona. Zelo je znano to območje še iz rimskih časov, kjer je menda čez Benedikt vodila glavna tlakovana rimska pot med Ptujem in Mariborom. Našli so precej arheoloških izkopanin predvsem rimskih grobov, na tem območju, vendar je bilo že veliko izropanega.

Benedikt nekočFoto: Benedikt

Sicer pa je mesto in občina tudi lepo obiskana s strani turistov. Gostje od blizu in daleč se lahko ”sprehodijo” po občini in povsod najdejo kaj zanimivega. Okrepčajo se lahko na turističnih kmetijah ali v gostinskih obratih. Tudi prenočijo lahko, saj prenočitvene kapacitete iz leta v leto naraščajo. Ogledajo si lahko naravne, kulturno-zgodovinske znamenitosti, kot so Slatinski vrelci, cerkev Svetih treh kraljev, župnijsko cerkev sv. Benedikta, gomilna grobišča, spominske plošče, znamenja, kapelice, križe ipd.

Kult.dom.Bened.Foto: Benedikt

Skozi vse leto se odvijajo kulturne, športne in druge prireditve, ki so vedno dobro obiskane. Najbolj množično obiskana prireditev je prav osrednja prireditev občinskega praznika, ki jo obišče vsako leto okoli 1500 obiskovalcev od blizu in daleč.

Grad NegovaFoto: Benedikt

Kulturni dom v Benediktu je bil zgrajen leta 1937, prenovljen pa leta 2002. S kulturnim domom upravlja Kulturno društvo Benedikt, ki je predvsem usmerjeno v gledališko dejavnost in prireja več gledaliških predstav. Poleg tega se ukvarja tudi s pevsko dejavnostjo. Poleg teh dejavnosti ima v svojem programu predvidene še druge dejavnosti, kot so likovna, etnografska, folklorna in še kakšna bi se našla.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Negovsko jezero

Foto: Benedikt
Več o občini in občanih na: www.benedikt.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!