fbpx

Bovec

Aktivnosti, Mesta

Bovec je destinacija slovenskih presežkov in naravnih znamenitosti.

Bovec je mali gorski biser Slovenije in Triglavskega narodnega parka. Simpatično mestece, obkroženo z visokimi vrhovi Julijskih Alp, je pravi raj za vse, ki želite pobegniti od mestnega vrveža. Slikovita dežela ob smaragdni reki Soči skriva mnogo odmaknjenih kotičkov, kjer boste našli svoj mir. A Bovec vam lahko ponudi mnogo več kot le sprostitev v neokrnjeni naravi in osupljive razglede.

Bovec je slovenski center aktivnosti na prostem. Vabi vas pisana množica športnih doživetij, bližina gora, idealnih za pohodništvo, sprehodi, kjer vas pričakajo čudeži narave na vsakem koraku in ostanki zgodovine, ki je oblikovala našo zgodbo.

Kje je Bovec?

Pa prijetno kosilo v domači gostilni s krožnikom polnim bovških dobrot. Kava na živahnem bovškem trgu, ki se zvečer spremeni v prizorišče zabavnih prireditev. Ter seveda smaragdna reka Soča. Vse to je Bovec. Dovolj majhen, da se boste tu počutili prijetno, a dovolj velik, da vam ne bo dolgčas.” www.bovec.si

bovec1

kdaj greste: “V Bovcu in okolici ima vsak letni čas svojo ponudbo; pozimi je smučanje, sankanje z Mangarta, krasne možnosti za turno smuko in krpljanje,tudi skoki s padalom. Spomladi je tu že rafting, in krasne možnosti za kolesarjenje in pohode, prav tako je barvita jesen popolna za vse, ki uživajo v naravi. Poleti se v Soči ali bližnjem Rajbeljskem jezeru (Italija) tudi okopate, pa ogled planinskih koč in seveda kmetij, kjer izdelujejo sir in skuto in morate poskusiti skuto in čompe (po Bovško krompir). Tradicionalne prireditve Čomparska noč in Kmečke igre so dobra popestritev poletnih dni. Na trdnjavi Kluže pa Društvo 1313 prireja prave boje v uniformah Avstroogrske vojske. V Logu pod Mangartom je na ogled nekdanji predor, ki je povezoval rudnik Rajbelj z Logom in veliko pokopališče iz I. svetovne vojne. V bližini je tudi Ekološka Kmetija Černuta, kjer lahko kupite odličen sir in skuto. Od tu greste do Koče na Mangartu ali v Loško Koritnico, kjer najdete vse kar ponuja ta prekrasna narava. Na Predelu pa na vas čaka majhna a super gostilnica, kjer ponujajo domačo hrano. V glavnem ne bo vam žal in en teden je skoraj premalo, da obiščeš vse znamenitosti (Trenta-izvir Soče, Slap Boka, Rombon-ostanki kavern iz I. vojne, muzej J. Kugya v Trenti, Muzej v Kobaridu,…)”

Mnenja in izkušnje na forumu Izleti po Sloveniji


Sledite nam


RSS Ustavi se!