fbpx

Koliko jih prepoznate?

Zanimivosti

Uspeva v tropski Ameriki, Pakistanu, Indiji in na Filipinih…

foto: The Juicing Magazine

# Sladko jabolko

Uspeva v tropski Ameriki, Pakistanu, Indiji in na Filipinih. Malo spominja na obliko borovega storža in ima 10 cm premera. Pod grobo lupino se skriva dišeče belo meso z mnogo peščicami in rahlim kremastim okusom.

Screen Shot 2011-07-08 At 8.13.22 Am

# Mammee jabolko

Ali Santo Domingo marelica je zimzeleno drevo iz Južne Amerike, ki danes uspeva tudi v Zahodni Afriki, Jugovzhodni Aziji, na Floridi in na Havajih. Gre za jagodičje z 20 cm premera. Obdaja ga trda skorja z mehko oranžno rumeno mehko sladko notranjostjo. Ponavadi ima eno veliko seme, vendar se v večjih sadežih najdejo tudi štirje.
 
2528934267 75Bda1B29A

# Cherymoya

Ali kremasto jabolko je listnata rastlina, ki leži v visoko ležečih gorskih območjih Južne Amerike. Sadež je nepopolne okrogle oblike in obstaja v treh različih; s poševno obliko lupine, z vozličasto in s kombinacijo obeh. Pod njo se skriva dišeče belo sočno meso s kombinacijo okusov banane, pasijonke, papaje in ananasa. Mark Twain je 1866 zapisal: “Cherimoya je najokusnejši sadež, kar jih pozna človeštvo.”
 
 
Annona

# Platonia

Ali Bacuri je je visoko drevo z višino do 40 m in raste v deževnem gozdu Brazilije in Paragvaja. Sadež ima trdo rumeno lupino in doseže velikost pomaranče. Znotraj je lepljiva bela kaša, s črnimi semeni v notranjosti in sladko kislim okusom.
 
 
Bacuri, ''Platonia Insignis''

# Cocona

Tropsko sadje z goratih pobočij Južne Amerike. Raste na nizkih grmičevjih in zraste s semena v sadež v manj kot 9 mesecih ter dodatnih 2 mesecih, da popolnoma dozori. Spada pod jagodičevje in obstaja v rdeči, oranžni in rumeni barvi. Ima podobno obliko kot paradižnik in okus nekje med paradižnikom in limono.
 
Solanum Sessiliflorum2
 
 
Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!