fbpx

Na Bovškem so noči hladne, dnevi pa polni adrenalina

Novice

Na Bovškem se glavna turistična sezona začne 20. julija in traja do 20. avgusta.

V tem času so na celotnem območju zasedene praktično vse postelje, skozi vrata Turistično informacijskega centra pa dnevno stopi od 300 do 500 gostov.

V Bovcu in okolici se da početi vse.

Od pohodništva, sprehajanja, gorskega kolesarjenja, vodnih in zračnih športov. Ogromno aktivnosti ponuja reka Soča, ki ima v teh poletnih dneh osvežujočih 11-12 stopinj celzija.

Gostom adrenalin po žilah poženejo: kanjoning, kajaki, rafting, hidrospid… Cene za omenjene aktivnosti se gibljejo od 30 evrov dalje. Drugi sklop športnih aktivnosti predstavljata cestno in gorsko kolesarjenje.

Na Kanin kolesarje popelje gondola, ki vozi vsak dan od 7. ure dalje vsako polno uro. Sicer pa je označenih poti za kolesarjenje, pohodništvo, planinarjenje več kot dovolj. Po napornem dnevu pa se seveda prileže dober spanec. Ta je na Bovškem tak tudi zavoljo ugodnega podnebja.

Poskrbljeno tudi za kulturne prireditve

Da vsi ljudje niso ljubitelji rekreacije se zavedajo tudi na Bovškem. Zato je poletje pri njih tudi v znamenju kulturnih in etnoloških prireditev. Festival Kluže je ena bolj znanih in obiskanih prireditev. Poteka v dveh delih. Prvi je julija drugi avgusta.

V srednjeveški trdnjavi Kluže bodo v tamkajšnjem amfiteatru vsak večer na ogled različne predstave. Turistično društvo Bovec pa je s svojimi člani letos pripravilo program etnoloških prireditev. V drugi polovici avgusta vabijo na Čomparsko noč.

Podrobnosti na http://www.bovec.si/


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.