fbpx

Na Bovškem so noči hladne, dnevi pa polni adrenalina

Novice

Na Bovškem se glavna turistična sezona začne 20. julija in traja do 20. avgusta.

V tem času so na celotnem območju zasedene praktično vse postelje, skozi vrata Turistično informacijskega centra pa dnevno stopi od 300 do 500 gostov.

V Bovcu in okolici se da početi vse.

Od pohodništva, sprehajanja, gorskega kolesarjenja, vodnih in zračnih športov. Ogromno aktivnosti ponuja reka Soča, ki ima v teh poletnih dneh osvežujočih 11-12 stopinj celzija.

Gostom adrenalin po žilah poženejo: kanjoning, kajaki, rafting, hidrospid… Cene za omenjene aktivnosti se gibljejo od 30 evrov dalje. Drugi sklop športnih aktivnosti predstavljata cestno in gorsko kolesarjenje.

Na Kanin kolesarje popelje gondola, ki vozi vsak dan od 7. ure dalje vsako polno uro. Sicer pa je označenih poti za kolesarjenje, pohodništvo, planinarjenje več kot dovolj. Po napornem dnevu pa se seveda prileže dober spanec. Ta je na Bovškem tak tudi zavoljo ugodnega podnebja.

Poskrbljeno tudi za kulturne prireditve

Da vsi ljudje niso ljubitelji rekreacije se zavedajo tudi na Bovškem. Zato je poletje pri njih tudi v znamenju kulturnih in etnoloških prireditev. Festival Kluže je ena bolj znanih in obiskanih prireditev. Poteka v dveh delih. Prvi je julija drugi avgusta.

V srednjeveški trdnjavi Kluže bodo v tamkajšnjem amfiteatru vsak večer na ogled različne predstave. Turistično društvo Bovec pa je s svojimi člani letos pripravilo program etnoloških prireditev. V drugi polovici avgusta vabijo na Čomparsko noč.

Podrobnosti na http://www.bovec.si/


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.