fbpx

Najdaljši stekleni most na svetu

Potovanja

Po dolžini meri skoraj 300 m in se razteza na višini slabih 200 m.

Zagotovo boste dobili malo potne dlani ob pogledu na tale stekleni most. Pred tem ga je v Hunan Shiniuzhai Geoparku na Kitajskem nadomeščala lesena verzija, ki je s stekleno različico postala najdaljši stekleni most na svetu.

Aja: “Čao, mi smo bili v sklopu 2 mesečnega potovanja po Kitajski tudi v HongKongu 2 leti nazaj in je v primerjavi z ostalo Kitajsko zelo drag. Obleke pa niso dražje kot pri nas – jaz sem si tam kupila celo garderobo, posebno oblačila znanih blagovnih znamk so cenejša kot pri nas (npr. Morgan de toi, Sysley, Max Mara, Kookai). Mislim, da če bi najprej prišli v Hong Kong, bi se nam vse zdelo poceni, ampak ker smo šli najprej po Kitajski, je bila razlika precejšnja. Prevozi so dragi. Ko boš tam, se ti ful splača iti še v Macao, za katerega smo vsaj pred dvemi leti Slovenci še rabili vizo (kupiš kar tam na meji), ampak je mestece ful zanimiva protiutež Hong Kongu (vožnja prek morja traja samo kako uro).”

Po dolžini meri skoraj 300 m in se razteza na višini slabih 200 m. Dno je narejeno iz dvojnega stekla, ki je skoraj 25 krat močnejše od navadnega okenskega stekla.

china1

Leseni most je povezoval dva vrhova ‘Stone Buddha Mountain’. 11 inžinirjev je 12 ur na dan gradilo stekleni most. Pred tem si veljal za pravega pogumneža, če si si ga drznil prečkati, danes pa nosi ime ‘Most herojev’. Najbolj drzni si na njem zamišljajo organizacijo modnih razstav in bungee jumpinga.

china2

Vir: Earthporm, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.