fbpx

Najdaljši stekleni most na svetu

Potovanja

Po dolžini meri skoraj 300 m in se razteza na višini slabih 200 m.

Zagotovo boste dobili malo potne dlani ob pogledu na tale stekleni most. Pred tem ga je v Hunan Shiniuzhai Geoparku na Kitajskem nadomeščala lesena verzija, ki je s stekleno različico postala najdaljši stekleni most na svetu.

Aja: “Čao, mi smo bili v sklopu 2 mesečnega potovanja po Kitajski tudi v HongKongu 2 leti nazaj in je v primerjavi z ostalo Kitajsko zelo drag. Obleke pa niso dražje kot pri nas – jaz sem si tam kupila celo garderobo, posebno oblačila znanih blagovnih znamk so cenejša kot pri nas (npr. Morgan de toi, Sysley, Max Mara, Kookai). Mislim, da če bi najprej prišli v Hong Kong, bi se nam vse zdelo poceni, ampak ker smo šli najprej po Kitajski, je bila razlika precejšnja. Prevozi so dragi. Ko boš tam, se ti ful splača iti še v Macao, za katerega smo vsaj pred dvemi leti Slovenci še rabili vizo (kupiš kar tam na meji), ampak je mestece ful zanimiva protiutež Hong Kongu (vožnja prek morja traja samo kako uro).”

Po dolžini meri skoraj 300 m in se razteza na višini slabih 200 m. Dno je narejeno iz dvojnega stekla, ki je skoraj 25 krat močnejše od navadnega okenskega stekla.

china1

Leseni most je povezoval dva vrhova ‘Stone Buddha Mountain’. 11 inžinirjev je 12 ur na dan gradilo stekleni most. Pred tem si veljal za pravega pogumneža, če si si ga drznil prečkati, danes pa nosi ime ‘Most herojev’. Najbolj drzni si na njem zamišljajo organizacijo modnih razstav in bungee jumpinga.

china2

Vir: Earthporm, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!