fbpx

Najdaljši stekleni most na svetu

Potovanja

Po dolžini meri skoraj 300 m in se razteza na višini slabih 200 m.

Zagotovo boste dobili malo potne dlani ob pogledu na tale stekleni most. Pred tem ga je v Hunan Shiniuzhai Geoparku na Kitajskem nadomeščala lesena verzija, ki je s stekleno različico postala najdaljši stekleni most na svetu.

Aja: “Čao, mi smo bili v sklopu 2 mesečnega potovanja po Kitajski tudi v HongKongu 2 leti nazaj in je v primerjavi z ostalo Kitajsko zelo drag. Obleke pa niso dražje kot pri nas – jaz sem si tam kupila celo garderobo, posebno oblačila znanih blagovnih znamk so cenejša kot pri nas (npr. Morgan de toi, Sysley, Max Mara, Kookai). Mislim, da če bi najprej prišli v Hong Kong, bi se nam vse zdelo poceni, ampak ker smo šli najprej po Kitajski, je bila razlika precejšnja. Prevozi so dragi. Ko boš tam, se ti ful splača iti še v Macao, za katerega smo vsaj pred dvemi leti Slovenci še rabili vizo (kupiš kar tam na meji), ampak je mestece ful zanimiva protiutež Hong Kongu (vožnja prek morja traja samo kako uro).”

Po dolžini meri skoraj 300 m in se razteza na višini slabih 200 m. Dno je narejeno iz dvojnega stekla, ki je skoraj 25 krat močnejše od navadnega okenskega stekla.

china1

Leseni most je povezoval dva vrhova ‘Stone Buddha Mountain’. 11 inžinirjev je 12 ur na dan gradilo stekleni most. Pred tem si veljal za pravega pogumneža, če si si ga drznil prečkati, danes pa nosi ime ‘Most herojev’. Najbolj drzni si na njem zamišljajo organizacijo modnih razstav in bungee jumpinga.

china2

Vir: Earthporm, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.