fbpx

Najlepši kraji v Avstraliji

Potovanja

Avstralija je ena izmed najbogatejših držav na svetu.

# Uluru (Ayer Rock)

Uluru ali Ayers Rock je največji skalni monolit na svetu, ki je znan že iz kamene dobe, ko so v Avstralijo pripluli Aborigini. Znan je zaradi svoje velikosti in lege ter zaradi spreminjanja svoje barve skozi dan.

feedbreed::trv: “Avstralija je prijazna do vseh, tudi z majhnim otrokom ne bi bilo nobenih težav. Edino, kar je problem je, da je Avstralija naporna že, da priletiš do tja (pojma nimam kako otorci prenašajo 24 ur aviona – glede na moje izkušnje v letalih bolj slabo).”

# Veliki koralni greben

Veliki koralni greben predstavlja največjo zbirko koral na svetu, ki ga sestavlja približno 2800 manjših podmorskih koralnih grebenov in 600 koralnih otokov. Leta 1981 je bil uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine.

# Otok Fraser

Gre za največji peščeni otok na svetu, priljubljen med turisti in domačini. 120 kilometrov dolg otok je popolnoma peščen in prekrit s tropskim rastlinjem, obkrožen s plažami in do 200 metrov visokimi sipinami. Ima več kot 200 sladkovodnih jezer.

# Sydney

Sydney je najstarejše, največje in najbolj raznoliko avstralsko mesto. Izjemna medkulturnost je razlog za pestro dogajanje, izredno kulinarično izkušnjo in živahno nočno življenje.

# Melbourne

Melbourne je bolj umirjeno mesto od Sydneya; velja za gurmansko in kulturno prestolnico Avstralije.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!