fbpx

Nočitev na Dunaju – predlogi

Izleti, Mesta, Nasveti, Zanimivosti

»Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno.”

Prestolnica naše severne sosede Dunaj, je vedno zanimiv cilj za potovanje, izlet ali poslovni obisk. Predlogi za poceni in kvalitetno spanje pa so vedno dobrodošli.
Obiskovalka gre na Dunaj z družino in jo zanima:Dunaj 3

»Nam lahko kdo priporoči kakšen hotel na Dunaju, ki ni drag, pa vseeno prijeten in čist? Pa da je polpenzion. ali se bolj splača samo zajtrk? Mogoče pride v poštev tudi kakšen apartma, kjer je možnost hrane v samem objektu. Želimo pa družinsko sobo oziroma sobo s 4 posteljami.
Hvala za kakršnokoli pomoč.«

Kratek in jedrnat je bil »krik poi«

»Korotan, slovenski hotel.«

»Takole« je svetoval konkretno, z spletnim naslovom; ste preverili?

»Izvoli: https://www.deraghotels.de/hotel-kaiser-franz-joseph-wien/en/«

So pa tudi drugačni nasveti:

»Nas je 5 in vedno najamemo apartma, je bistveno ceneje. Ko smo bili 4, smo na Dunaju spali v Korotanu. Je bila na voljo tudi kuhinja, tako da sem lahko na dojenčka nekaj pogrela :)«Dunaj 2

Še nekaj predlogov »starih mačkov«:

»Zelo fajn je Bergwirt hotel, mislim, da imajo tudi družinske sobe. Tak starejši, tipično avstrijski hotel, poleg Schönbrunna, s parkiriščem, dve avtobusni liniji do mesta. Dober zajtrk.
Polpenzion je pa na Dunaju brez veze, imaš ogromno možnosti kaj dobrega in ugodno pojest. Recimo Esterhazy keller (poišči na spletu) pa še en kup podobnih lokalov (poguglaj “heuriges Wien”).
Če pa slučajno iščeš za zdaj, pred božičem, pa težko verjamem, da se še da najti kako ugodno varianto.«

Dunaj 4No pa še malo daljši opis predlogov:

»Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno. Ponekod so doplačila za parkirišče tudi 10 in več evrov. Da ne omenjam, koliko stanejo garaže. Bolj iz centra je hotele s parkiriščem lažje najti, pomembno je pa biti blizu avtobusa ali u-Bahna (dnevne karte za prevoz so dokaj ugodne, če greste za več dni, se splača Vienna card, s katero imaš poleg prevoza še popuste pri ogledih). Vsekakor se pa ne splača it toliko ven iz mesta, da ni več mestnega prevoza. Dunaj ima tudi nekaj P+R parkirišč, kjer je parkiranje ugodno, mogoče najdete prenočišče blizu katerega.
Jaz hotele zmeraj rezerviram na booking.com ali venere.com (trivago najde še več tega), lahko pa poskusiš najti apartma na airbnb, homeaway, housetrip, roomorama, flipkey… itd. Seveda tudi tu pazi na parking, če greste z avtom. Je pa na Dunaj čisto fajn iti tudi z vlakom, preverjeno, za družine so tudi dokaj ugodne vozovnice (vprašaj na SŽ oz. poglej na spletni strani, če te zanima).«

 

Celoten pogovor in ostale informacije si lahko preberete na www.potovanja.over.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.