fbpx

Nočitev na Dunaju – predlogi

Izleti, Mesta, Nasveti, Zanimivosti

»Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno.”

Prestolnica naše severne sosede Dunaj, je vedno zanimiv cilj za potovanje, izlet ali poslovni obisk. Predlogi za poceni in kvalitetno spanje pa so vedno dobrodošli.
Obiskovalka gre na Dunaj z družino in jo zanima:Dunaj 3

»Nam lahko kdo priporoči kakšen hotel na Dunaju, ki ni drag, pa vseeno prijeten in čist? Pa da je polpenzion. ali se bolj splača samo zajtrk? Mogoče pride v poštev tudi kakšen apartma, kjer je možnost hrane v samem objektu. Želimo pa družinsko sobo oziroma sobo s 4 posteljami.
Hvala za kakršnokoli pomoč.«

Kratek in jedrnat je bil »krik poi«

»Korotan, slovenski hotel.«

»Takole« je svetoval konkretno, z spletnim naslovom; ste preverili?

»Izvoli: https://www.deraghotels.de/hotel-kaiser-franz-joseph-wien/en/«

So pa tudi drugačni nasveti:

»Nas je 5 in vedno najamemo apartma, je bistveno ceneje. Ko smo bili 4, smo na Dunaju spali v Korotanu. Je bila na voljo tudi kuhinja, tako da sem lahko na dojenčka nekaj pogrela :)«Dunaj 2

Še nekaj predlogov »starih mačkov«:

»Zelo fajn je Bergwirt hotel, mislim, da imajo tudi družinske sobe. Tak starejši, tipično avstrijski hotel, poleg Schönbrunna, s parkiriščem, dve avtobusni liniji do mesta. Dober zajtrk.
Polpenzion je pa na Dunaju brez veze, imaš ogromno možnosti kaj dobrega in ugodno pojest. Recimo Esterhazy keller (poišči na spletu) pa še en kup podobnih lokalov (poguglaj “heuriges Wien”).
Če pa slučajno iščeš za zdaj, pred božičem, pa težko verjamem, da se še da najti kako ugodno varianto.«

Dunaj 4No pa še malo daljši opis predlogov:

»Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno. Ponekod so doplačila za parkirišče tudi 10 in več evrov. Da ne omenjam, koliko stanejo garaže. Bolj iz centra je hotele s parkiriščem lažje najti, pomembno je pa biti blizu avtobusa ali u-Bahna (dnevne karte za prevoz so dokaj ugodne, če greste za več dni, se splača Vienna card, s katero imaš poleg prevoza še popuste pri ogledih). Vsekakor se pa ne splača it toliko ven iz mesta, da ni več mestnega prevoza. Dunaj ima tudi nekaj P+R parkirišč, kjer je parkiranje ugodno, mogoče najdete prenočišče blizu katerega.
Jaz hotele zmeraj rezerviram na booking.com ali venere.com (trivago najde še več tega), lahko pa poskusiš najti apartma na airbnb, homeaway, housetrip, roomorama, flipkey… itd. Seveda tudi tu pazi na parking, če greste z avtom. Je pa na Dunaj čisto fajn iti tudi z vlakom, preverjeno, za družine so tudi dokaj ugodne vozovnice (vprašaj na SŽ oz. poglej na spletni strani, če te zanima).«

 

Celoten pogovor in ostale informacije si lahko preberete na www.potovanja.over.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.