fbpx

Nočitev na Dunaju – predlogi

Aktivnosti, Mesta, Nasveti, Zanimivosti

»Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno.”

Prestolnica naše severne sosede Dunaj, je vedno zanimiv cilj za potovanje, izlet ali poslovni obisk. Predlogi za poceni in kvalitetno spanje pa so vedno dobrodošli.
Obiskovalka gre na Dunaj z družino in jo zanima:Dunaj 3

»Nam lahko kdo priporoči kakšen hotel na Dunaju, ki ni drag, pa vseeno prijeten in čist? Pa da je polpenzion. ali se bolj splača samo zajtrk? Mogoče pride v poštev tudi kakšen apartma, kjer je možnost hrane v samem objektu. Želimo pa družinsko sobo oziroma sobo s 4 posteljami.
Hvala za kakršnokoli pomoč.«

Kratek in jedrnat je bil »krik poi«

»Korotan, slovenski hotel.«

»Takole« je svetoval konkretno, z spletnim naslovom; ste preverili?

»Izvoli: https://www.deraghotels.de/hotel-kaiser-franz-joseph-wien/en/«

So pa tudi drugačni nasveti:

»Nas je 5 in vedno najamemo apartma, je bistveno ceneje. Ko smo bili 4, smo na Dunaju spali v Korotanu. Je bila na voljo tudi kuhinja, tako da sem lahko na dojenčka nekaj pogrela :)«Dunaj 2

Še nekaj predlogov »starih mačkov«:

»Zelo fajn je Bergwirt hotel, mislim, da imajo tudi družinske sobe. Tak starejši, tipično avstrijski hotel, poleg Schönbrunna, s parkiriščem, dve avtobusni liniji do mesta. Dober zajtrk.
Polpenzion je pa na Dunaju brez veze, imaš ogromno možnosti kaj dobrega in ugodno pojest. Recimo Esterhazy keller (poišči na spletu) pa še en kup podobnih lokalov (poguglaj “heuriges Wien”).
Če pa slučajno iščeš za zdaj, pred božičem, pa težko verjamem, da se še da najti kako ugodno varianto.«

Sledite nam

Dunaj 4No pa še malo daljši opis predlogov:

»Glede na to, da Dunaja ne poznaš, pazi pri iskanju sobe, seveda če greste z avtom, da ima hotel parkirišče, če se le da, brezplačno. Ponekod so doplačila za parkirišče tudi 10 in več evrov. Da ne omenjam, koliko stanejo garaže. Bolj iz centra je hotele s parkiriščem lažje najti, pomembno je pa biti blizu avtobusa ali u-Bahna (dnevne karte za prevoz so dokaj ugodne, če greste za več dni, se splača Vienna card, s katero imaš poleg prevoza še popuste pri ogledih). Vsekakor se pa ne splača it toliko ven iz mesta, da ni več mestnega prevoza. Dunaj ima tudi nekaj P+R parkirišč, kjer je parkiranje ugodno, mogoče najdete prenočišče blizu katerega.
Jaz hotele zmeraj rezerviram na booking.com ali venere.com (trivago najde še več tega), lahko pa poskusiš najti apartma na airbnb, homeaway, housetrip, roomorama, flipkey… itd. Seveda tudi tu pazi na parking, če greste z avtom. Je pa na Dunaj čisto fajn iti tudi z vlakom, preverjeno, za družine so tudi dokaj ugodne vozovnice (vprašaj na SŽ oz. poglej na spletni strani, če te zanima).«

 

Celoten pogovor in ostale informacije si lahko preberete na www.potovanja.over.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!