Od izvira do morja je Dragonja čistejša!

Aktualno, Novice

Projekt Moja reka si, ki pomaga organizatorjem čistilnih akcij, da je njihov glas bolj slišan.

Najdaljšo primorsko reko Dragonja so v okviru projekta »Moja reka si« obiskali tudi prostovoljci društva Morigenos in zaposleni Coca-Cole HBC Slovenija. In to prav s posebnim namenom: da obrežje primorske lepotice očistijo in s tem prispevajo k čistejšemu morju.

Čistilne akcije na slovenski obali tradicionalno potekajo jeseni, ko se poletni vrvež umiri, a za njim ostanejo tudi številni odpadki, ki niso našli poti do zabojnikov za smeti. Poleg tega pa se struge rek in potokov ravno jeseni napolnijo in v morje prinesejo številne kose plastike, ki so po besedah Ane Hace iz društva za raziskovanje morskih sesalcev Morigenos, ena največjih groženj za delfine.

Projekt Moja reka si, ki pomaga organizatorjem čistilnih akcij, da je njihov glas bolj slišan, poteka skozi vse leto: organizatorji prek spletnega mesta www.mojareka.si prijavijo svojo čistilno akcijo, po opravljeni akciji pa oddajo kratko reportažo.

Najbolj pridne organizatorje čistilnih akcij enkrat letno razglasimo ob Mednarodnem dnevu Save.

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.