fbpx

Prepoved alkohola v jedeh

Novice

Dubaj – Restavracije v Dubaju čakajo strožja pravila glede uporabe alkohola pri kuhanju. Prodaja jedi, ki jim je bil med pripravo dodan alkohol, je bila v Dubaju sicer prepovedana že doslej, a so jo restavracije večinoma ignorirale. Po novem pa naj bi jo dosledneje uveljavljali in so jo celo podkrepili s kaznimi v višini več […]

Dubaj – Restavracije v Dubaju čakajo strožja pravila glede uporabe alkohola pri kuhanju. Prodaja jedi, ki jim je bil med pripravo dodan alkohol, je bila v Dubaju sicer prepovedana že doslej, a so jo restavracije večinoma ignorirale. Po novem pa naj bi jo dosledneje uveljavljali in so jo celo podkrepili s kaznimi v višini več kot 5000 ameriških dolarjev.


Lastniki japonskih restavraciji se pritožujejo, da bodo jedi popolnoma drugačnega okusa, saj se suši in omaka teriyaki že tradicionalno pripravljata z alkoholom

Restavracije so prepoved uporabe alkohola pri kuhanju doslej bolj ali manj ignorirale. “Bilo je veliko kršitev, hoteli so strankam pogosto prikrivali vsebnost alkohola v hrani,” abudabijski dnevnik National navaja vodjo dubajskih živilskih inšpektorjev Ahmeda al Alija. Tudi zaradi pritožb strank so se oblasti odločile, da prepoved podkrepijo z denarnimi kaznimi. “To je muslimanska družba in obiskovalci naših hotelov so naši gostje. Zato moramo zagotoviti, da so o vsem ustrezno informirani,” je še dodal al Ali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.