fbpx

Redna prebava je pomemben del zdravja, še posebej, jutranja

Jutranja.

Prebava se začne s pogledom na hrano in odnosom, ki ga imamo do nje, ter konča, ko ostanki zapustijo človeško telo. Vse kar se dogaja vmes, pomembno vpliva na naše dobro počutje.

Črevo je eden najbolj kompleksnih organov. Njegovo delovanje je celo bolj zapleteno od delovanja možganov. Poleg izločanja opravlja črevesje še dve, nič manj pomembni funkciji: obrambno in proizvodno. Zlasti slednji sta tesno povezani s črevesno floro.« (mag. Iztok Ostan)

Kar 70 – 80% imunskega sistema, ki je glavni obrambni mehanizem organizma, je v predelu črevesja (I. Rogelj). Skozi črevo prihaja s hrano glavnina toksinov, mikroorganizmov in drugih tujkov, ki jih morajo celice imunskega sistema (levkociti) nevtralizirati. Pri opravljanju te vloge pa niso same. Črevesna flora na več načinov pripomore, da je v črevesju manj strupov. Zato skrbite za svoje črevo in redno prebavo.

Kako poskrbite za redno prebavo

Črevo je najbolj aktivno zjutraj. Preko noči, ko je telo počivalo, se obnavljalo in razstrupljalo, se je v njem nabralo veliko snovi. Idealno bi bilo, da bi vsako jutro, ko vstanete, šli na blato.

Če v vašem primeru ni tako, samo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako to izboljšati:

  1. Začnite dan s kozarcem mlačne ali tople vode. S tem boste naredili nekaj najboljšega za svoje zdravje in boljše počutje.
  2. Kozarcu vode dodajte čiste vlaknine Psiliuma v kombinaciji s slivo, ki vam bodo po naravni poti pomagali pri urejanju prebave. Vlaknina psiliuma, ki jo pridobivajo iz lupine semena indijskega trpotca, v kombinaciji s slivo na najbolj naraven način omogoča mehkejše odvajanje, hkrati pa aktivne vlaknine črevo očistijo oblog.
  3. Strokovnjaki za vzdrževanje zdrave prebave svetujejo redno gibanje.
  4. Pri uživanju hrane bodite zmerni in ko sestavljate jedilnik pomislite, da zaužijete dovolj vlaknin.
  5. Počitek je sestavni del naših življenj. Zagotovite se dovolj spanca, v posteljo se odpravite pred pol nočjo in pomagajte telesu, da vzpostavi njemu naravne mehanizme presnove in prebave.

Zdaj veste, kaj bi lahko naredili, da se vaša prebava izboljša. Ampak vse to ne bo nič pomagalo, če boste grešili in delali napake, ki prebavo uničujejo in ji škodijo.

Poskusite se izogniti naslednjim situacijam:

  • Stres in čustvene stiske.
  • Hitra in težka hrana.

Napetost in neprimerna hrana med drugimi povzročajo zaprtost, slabo počutje, trdo blato, težje odvajanje ali pa drisko.

Zakaj je redna prebava tako pomembna?

Telo se pri zaprtosti ne more sproti razstrupljati, zato debelo črevo postane največje skladišče strupov v našem telesu. Vendar, ko izbirate načine, kako si boste pomagali pri reševanju težav s prebavo, bodite pozorni in se pozanimajte, kaj določene snovi v telesu naredijo dobrega in kdaj lahko škodijo. Psylliox aktivne vlaknine v kombinaciji s sokom slive po naravni poti pripomorejo k urejeni prebavi. Ne povzročajo odvisnosti in ne delujejo hipno na odvajanje blata, kot na primer učinkujejo sintetična odvajala.

Psillium naravne vlaknine

Zapisala: A.V.


Sledite nam


RSS Ustavi se!