fbpx

V Terme Olimia na vikend oddih z Rubi

Sprostitev, Toplice, Wellness

Se tudi vi kdaj sprašujete, kam na vikend oddih z majhnimi otroki?

Radovedni smo se odpravili na pot, saj nas v Podčetrtku ni bilo že vse od prenove Termalije, po novem Family Wellness Termalija. Odločili smo se za destinacijo, ki poleg prostranih bazenov ponuja tudi veliko možnosti za gibanje na prostem in obisk tamkajšnjih znamenitosti.

Darja G., mami dvoletne Rubi

Family Wellness Termalija

Za družine je tukaj res poskrbljeno. Prav vsak lahko najde kotiček zase. Nekateri predeli so namenjeni sproščanju in počivanju, spet drugi pa glasni zabavi in dogodivščinam.

Vodna oaza

Bazeni oz. vodna oaza nas je navdušila z živahnim vrvežem, ki kar kliče po tem, da preizkusimo raznorazne vodne atrakcije. Plezanje po mreži, mini tobogani, gugalnica, vodni topovi… vse smo preizkusili. Neskončno plavanje in vse termalne užitke za odrasle.

Baby fun

Mivka v notranjih prostorih? Ja, prav ste slišali. Užitki za najmlajše, kjer smo delali potičke, prelivali vodo iz ene kanglice v drugo, bosi hodili po mivki. Ob bazenu je družinsko počivališče, posebni ločeni prostori za previjanje, dojenje, hranjenje – tukaj smo imeli prtljago, kot jo imajo vsi starši z majhnimi otroci.

Igralnica Oliland

Ko nas je voda že utrudila, smo odšli v oblazinjeno igralnico in nadaljevali z zabavo. Poligon za najmlajše nam je krajšal vse tri vikend popoldneve. Poleg proste aktivnosti so v igralnici na voljo tudi vodene delavnice (risanje, barvanje, ročne spretnosti).

Masaža

Si lahko mislite, da je šla mami na masažo? Dvoletnico je pustila kar samo z očkom. Sama pa si je privoščila sprostitev po napornem in stresnem tednu in skodelico toplega zeliščnega čaja.

“Masaža definitivno spada med eno od aktivnosti, ki si jo moram v bodoče bolj pogosto privoščiti.”

Darja G., mami dvoletne Rubi

Na prostem

Terme Olimia ne gre zapustiti brez obiska Minoritskega samostana Olimje, Čokoladnice, Jelenovega Grebena in Koče pri čarovnici. Vse to se nahaja le streljaj od kompleksa term.
Vsak je tukaj našel nekaj zase. Hranili smo jelene, se sprehodili po deželi pravljic, se ustavili v »božji lekarnici« po čajno mešanico, za konec pa smo se še posladkali z dobrotami iz čokoladnice.

Verjamem, da smo še marsikaj izpustili, saj trije dnevi še prehitro minejo. Zatorej… Terme Olimia … še pridemo!


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!