fbpx

V Terme Olimia na vikend oddih z Rubi

Sprostitev, Toplice, Wellness

Se tudi vi kdaj sprašujete, kam na vikend oddih z majhnimi otroki?

Radovedni smo se odpravili na pot, saj nas v Podčetrtku ni bilo že vse od prenove Termalije, po novem Family Wellness Termalija. Odločili smo se za destinacijo, ki poleg prostranih bazenov ponuja tudi veliko možnosti za gibanje na prostem in obisk tamkajšnjih znamenitosti.

Darja G., mami dvoletne Rubi

Family Wellness Termalija

Za družine je tukaj res poskrbljeno. Prav vsak lahko najde kotiček zase. Nekateri predeli so namenjeni sproščanju in počivanju, spet drugi pa glasni zabavi in dogodivščinam.

Vodna oaza

Bazeni oz. vodna oaza nas je navdušila z živahnim vrvežem, ki kar kliče po tem, da preizkusimo raznorazne vodne atrakcije. Plezanje po mreži, mini tobogani, gugalnica, vodni topovi… vse smo preizkusili. Neskončno plavanje in vse termalne užitke za odrasle.

Baby fun

Mivka v notranjih prostorih? Ja, prav ste slišali. Užitki za najmlajše, kjer smo delali potičke, prelivali vodo iz ene kanglice v drugo, bosi hodili po mivki. Ob bazenu je družinsko počivališče, posebni ločeni prostori za previjanje, dojenje, hranjenje – tukaj smo imeli prtljago, kot jo imajo vsi starši z majhnimi otroci.

Igralnica Oliland

Ko nas je voda že utrudila, smo odšli v oblazinjeno igralnico in nadaljevali z zabavo. Poligon za najmlajše nam je krajšal vse tri vikend popoldneve. Poleg proste aktivnosti so v igralnici na voljo tudi vodene delavnice (risanje, barvanje, ročne spretnosti).

Masaža

Si lahko mislite, da je šla mami na masažo? Dvoletnico je pustila kar samo z očkom. Sama pa si je privoščila sprostitev po napornem in stresnem tednu in skodelico toplega zeliščnega čaja.

“Masaža definitivno spada med eno od aktivnosti, ki si jo moram v bodoče bolj pogosto privoščiti.”

Darja G., mami dvoletne Rubi

Na prostem

Terme Olimia ne gre zapustiti brez obiska Minoritskega samostana Olimje, Čokoladnice, Jelenovega Grebena in Koče pri čarovnici. Vse to se nahaja le streljaj od kompleksa term.
Vsak je tukaj našel nekaj zase. Hranili smo jelene, se sprehodili po deželi pravljic, se ustavili v »božji lekarnici« po čajno mešanico, za konec pa smo se še posladkali z dobrotami iz čokoladnice.

Verjamem, da smo še marsikaj izpustili, saj trije dnevi še prehitro minejo. Zatorej… Terme Olimia … še pridemo!


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]