fbpx

Večer neskončnih okusov v restavraciji Pečina

Aktualno, Dogodki, Novice

Le korak do morja se je zgodil večer neskončnih okusov.

Ko se večer združi pri brezhibni in bogato okrašeni mizi, v prijetni družbi, ob odlični hrani in vinih dveh vinarjev,  ki brezhibno in žametno puščata svoj odtis v vinskem zapisu, je večer popoln. Le korak do morja se je zgodil večer neskončnih okusov. Eden izmed mnogih, ki se bodo še zvrstili.

Večerja Pečina
Foto: Aleš Beno

Simfonija okusov – jedi chefa Aleša Grašiča in vin iz Hiše Pinotov – Tilia in Ferdinand. Odlično iz Vipavske doline in Goriških brd. Hrana in jedi kot sami krožniki so bili odlična spremljava predstavljenim vinom. Lahko bi rekli tudi obratno. Ni vodilnega. Hrana in vino, vino in hrana – vse se je dopolnjevalo brezhibno.

Večerja Pečina
Foto: Aleš Beno

Še več, sam večer so pospremile odlične zgodbe dveh vinarjev, dveh Matjažev – Matjaža Četrtiča in Matjaža Lemuta.

“To vino je super, ampak čez 5 let bo še boljše.” Je že pred leti dejal Matjaž Lemut (vina Tilia) za vina Ferdinand, Matjaža Četrtiča. Tako sta se spoznala. Tudi Matjaž Četrtič je tako predstavljal svoje vino v Angliji pred leti: “This wine is good now, but it will be even better in five.” Komplimenti za vina so se vrstili v obe smeri. Uživali smo vsi, ki imamo radi Sivi in Modri Pinot  in vsi, ki imamo radi Cabernet Sauvignon in Rebulo. Večer, ki ga je duhovito vodil Vanja Alič, je s svojimi zgodbami odlično nadgradil Matjaž Lemut, ki je izvrstni vinar kot tudi pripovedovalec. Malce tekme med Brdi in Vipavsko dolino pa tudi ni škodilo. Nasprotno, dodalo je piko na i in se dopolnjevalo.

Večerja Pečina
Foto: Aleš Beno

Vino in hrana, tako združena, kot v Večerih neskončnih okusov, sta zgodba, o kateri je že enkrat prej govoril Aleš Grašič – o ljubezni – in ta gre vedno skozi želodec. Naravne sestavine in predvsem lokalne, s katerimi ustvarja in nam je tudi tokrat pričaral nepozaben večer, so nadgrajene z inovativnostjo, a tudi s pazljivostjo, da krožnik ni nikoli preveč obremenjen. Število sestavin, ki so lokalne, je vedno zmerno dozirano. Drži se načela, da je manj več in gostu da natančno vedeti, kje se nahaja. Na vrhu Istre – te nepozabne dežele od Boga danih okusov.

Večerja Pečina
Foto: Aleš Beno

To je bil le eden od Večerov neskončnih okusov. Večerov, na katere ste vabljeni in se jih nikakor ne splača zamuditi bo še veliko.

Rezervacije in informacije najdete TUKAJ

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]