fbpx

Ljubezen je v zraku

Novice, Potovanja

Eros ali Kupid?

# “El Beso” (Poljub), Lima, Peru

potepuhinja: “Predem smo mi odpotovali, so nas opozorili, da je veliko kraj, posebno v Peruju. Naj povem, da smo to doživeli tudi mi na neki tržnici, da pa smo bili malo sami krivi, saj se domačini ne želijo slikati, mi pa smo s foroaparati izzivali usodo. Branjevke so na nek način uprizorile nekakšno burko ob našem slikanju in nas prestrašile, skočile so in nekaj mahale z rokami, tako da so nas zmedle, v trenutku naše neprištevnosti pa vzele enemu potni list, enemu 100$.

“El beso”

# “Love,” Indianapolis, Indiana

Različice znanih skulptur Roberta Indiana so postavljene po celem svetu vključno s Philadelphijo, New Yorkom in Londonom. Original je na ogled v Muzeju umetnosti v Indianopolisu.

“Love”

# “Romeo in Julija”, New York, NY

Kip zaljubljencev pred gledališčem Delacorte v Centralnem parku.

“Romeo in Julija”

# “Eros,” Picadilly Circus, London

Eros ali Kupid?

“Eros”

# “Skrivnostna klop znanja” Ottawa, Kanada

Skulpturo si lahko razlagamo na več načinov – predstavlja pomembnost branja, pridobivanje znanja ali nedolžnost mlade ljubezni.

“Skrivnostna klop znanja”

# Rodinov “Poljub,” Pariz, Francija

“Poljub” pred muzejem Rodin v večnem mestu ljubezni.

“Poljub”

# Kipi v Jeju Loveland, Južna Koreja

Kipi v Jeju Loveland varirajo od ljubkih romantičnih do nekoliko prostaških, zato je park odprt le za odrasle.

Jeju Loveland

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: 5 najnevarnejših cest na svetu

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.