fbpx

5 najbolj posebnih stavb na svetu

Potovanja, Zanimivosti

Velike, majhne in posebne.

Ko se potepamo po svetu vidimo ogromno stavb – velikih, majhnih, novih, starih, obnovljenih, pisanih… Mi smo izbrali 5 najbolj nenavadnih!

# Hiša – Klavir

Po načrtih študentov dizajna iz tehnične univerze Hefey, so leta 2007 zgradili hišo v obliki klavirja v Huainan City-ju na Kitajskem. Unikatna stavba napoveduje trende v četrti Shannan v mestu.

Jake::trv: “Indonezija leži še zelo na ekvatorju, zato še nima tako velike razlike med suhim in mokrim obdobjem, zato v Indoneziji pomeni mokro obdobje predvsem to, da čez dan dve uri dežuje, ni pa neke sile.”

Piano-Building

# Poševna hiša

Na Poljskem zgrajena kot del nakupovalnega centra Rezydent, nastala na podlagi pravljičnih ilustracij Jana Marcina Szancerja in Pera Dahlberga.

Crooked-House

V poslovnem središču severnega Bangkoka, visoka 102 m. Dokončana je bila v letu 1997, v njej pa najdemo pisarne, stanovanja, bazen, vrtove in nakupovalni center.

Elephant-Building

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Hiša – Knjižnica

Dizajn na parkirišču knjižnice v Missouriju. Naslove upodobljenih knjig so izbrali prebivalci Kansas City-ja.

Kansas-Library

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

# Hiša – Košara

Gigantska košara gosti pisarne podjetja Longaberger iz Newarka-v v Ameriki, odprta v letu 1997. Stavba predstavlja Longabergerjev izdelek – košaro, narejeno iz ometa na jekleni podlagi.

4238647296_d9f978bd2c_o

Vir: Intelligentpelican

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.