fbpx

5 najbolj posebnih stavb na svetu

Potovanja, Zanimivosti

Velike, majhne in posebne.

Ko se potepamo po svetu vidimo ogromno stavb – velikih, majhnih, novih, starih, obnovljenih, pisanih… Mi smo izbrali 5 najbolj nenavadnih!

# Hiša – Klavir

Po načrtih študentov dizajna iz tehnične univerze Hefey, so leta 2007 zgradili hišo v obliki klavirja v Huainan City-ju na Kitajskem. Unikatna stavba napoveduje trende v četrti Shannan v mestu.

Jake::trv: “Indonezija leži še zelo na ekvatorju, zato še nima tako velike razlike med suhim in mokrim obdobjem, zato v Indoneziji pomeni mokro obdobje predvsem to, da čez dan dve uri dežuje, ni pa neke sile.”

Piano-Building

# Poševna hiša

Na Poljskem zgrajena kot del nakupovalnega centra Rezydent, nastala na podlagi pravljičnih ilustracij Jana Marcina Szancerja in Pera Dahlberga.

Crooked-House

V poslovnem središču severnega Bangkoka, visoka 102 m. Dokončana je bila v letu 1997, v njej pa najdemo pisarne, stanovanja, bazen, vrtove in nakupovalni center.

Elephant-Building

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Hiša – Knjižnica

Dizajn na parkirišču knjižnice v Missouriju. Naslove upodobljenih knjig so izbrali prebivalci Kansas City-ja.

Kansas-Library

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

# Hiša – Košara

Gigantska košara gosti pisarne podjetja Longaberger iz Newarka-v v Ameriki, odprta v letu 1997. Stavba predstavlja Longabergerjev izdelek – košaro, narejeno iz ometa na jekleni podlagi.

4238647296_d9f978bd2c_o

Vir: Intelligentpelican

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!