5 najbolj posebnih stavb na svetu

5 najbolj posebnih stavb na svetu

Ko se potepamo po svetu vidimo ogromno stavb – velikih, majhnih, novih, starih, obnovljenih, pisanih… Mi smo izbrali 5 najbolj nenavadnih!

# Hiša – Klavir

Po načrtih študentov dizajna iz tehnične univerze Hefey, so leta 2007 zgradili hišo v obliki klavirja v Huainan City-ju na Kitajskem. Unikatna stavba napoveduje trende v četrti Shannan v mestu.

Jake::trv: “Indonezija leži še zelo na ekvatorju, zato še nima tako velike razlike med suhim in mokrim obdobjem, zato v Indoneziji pomeni mokro obdobje predvsem to, da čez dan dve uri dežuje, ni pa neke sile.”

Piano-Building

# Poševna hiša

Na Poljskem zgrajena kot del nakupovalnega centra Rezydent, nastala na podlagi pravljičnih ilustracij Jana Marcina Szancerja in Pera Dahlberga.

Crooked-House

V poslovnem središču severnega Bangkoka, visoka 102 m. Dokončana je bila v letu 1997, v njej pa najdemo pisarne, stanovanja, bazen, vrtove in nakupovalni center.

Elephant-Building

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Hiša – Knjižnica

Dizajn na parkirišču knjižnice v Missouriju. Naslove upodobljenih knjig so izbrali prebivalci Kansas City-ja.

Kansas-Library

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

# Hiša – Košara

Gigantska košara gosti pisarne podjetja Longaberger iz Newarka-v v Ameriki, odprta v letu 1997. Stavba predstavlja Longabergerjev izdelek – košaro, narejeno iz ometa na jekleni podlagi.

4238647296_d9f978bd2c_o

Vir: Intelligentpelican

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja

Lana je del ustvarjanja zgodbe Potovanja.Over.Net od leta 2015. Rada odkriva nove kotičke in spoznava različne ljudi na svoji poti. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.