fbpx

5 najbolj posebnih stavb na svetu

Potovanja, Zanimivosti

Velike, majhne in posebne.

Ko se potepamo po svetu vidimo ogromno stavb – velikih, majhnih, novih, starih, obnovljenih, pisanih… Mi smo izbrali 5 najbolj nenavadnih!

# Hiša – Klavir

Po načrtih študentov dizajna iz tehnične univerze Hefey, so leta 2007 zgradili hišo v obliki klavirja v Huainan City-ju na Kitajskem. Unikatna stavba napoveduje trende v četrti Shannan v mestu.

Jake::trv: “Indonezija leži še zelo na ekvatorju, zato še nima tako velike razlike med suhim in mokrim obdobjem, zato v Indoneziji pomeni mokro obdobje predvsem to, da čez dan dve uri dežuje, ni pa neke sile.”

Piano-Building

# Poševna hiša

Na Poljskem zgrajena kot del nakupovalnega centra Rezydent, nastala na podlagi pravljičnih ilustracij Jana Marcina Szancerja in Pera Dahlberga.

Crooked-House

V poslovnem središču severnega Bangkoka, visoka 102 m. Dokončana je bila v letu 1997, v njej pa najdemo pisarne, stanovanja, bazen, vrtove in nakupovalni center.

Elephant-Building

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Hiša – Knjižnica

Dizajn na parkirišču knjižnice v Missouriju. Naslove upodobljenih knjig so izbrali prebivalci Kansas City-ja.

Kansas-Library

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

# Hiša – Košara

Gigantska košara gosti pisarne podjetja Longaberger iz Newarka-v v Ameriki, odprta v letu 1997. Stavba predstavlja Longabergerjev izdelek – košaro, narejeno iz ometa na jekleni podlagi.

4238647296_d9f978bd2c_o

Vir: Intelligentpelican

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.