fbpx

5 najbolj posebnih stavb na svetu

Potovanja, Zanimivosti

Velike, majhne in posebne.

Ko se potepamo po svetu vidimo ogromno stavb – velikih, majhnih, novih, starih, obnovljenih, pisanih… Mi smo izbrali 5 najbolj nenavadnih!

# Hiša – Klavir

Po načrtih študentov dizajna iz tehnične univerze Hefey, so leta 2007 zgradili hišo v obliki klavirja v Huainan City-ju na Kitajskem. Unikatna stavba napoveduje trende v četrti Shannan v mestu.

Jake::trv: “Indonezija leži še zelo na ekvatorju, zato še nima tako velike razlike med suhim in mokrim obdobjem, zato v Indoneziji pomeni mokro obdobje predvsem to, da čez dan dve uri dežuje, ni pa neke sile.”

Piano-Building

# Poševna hiša

Na Poljskem zgrajena kot del nakupovalnega centra Rezydent, nastala na podlagi pravljičnih ilustracij Jana Marcina Szancerja in Pera Dahlberga.

Crooked-House

V poslovnem središču severnega Bangkoka, visoka 102 m. Dokončana je bila v letu 1997, v njej pa najdemo pisarne, stanovanja, bazen, vrtove in nakupovalni center.

Elephant-Building

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Hiša – Knjižnica

Dizajn na parkirišču knjižnice v Missouriju. Naslove upodobljenih knjig so izbrali prebivalci Kansas City-ja.

Kansas-Library

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

# Hiša – Košara

Gigantska košara gosti pisarne podjetja Longaberger iz Newarka-v v Ameriki, odprta v letu 1997. Stavba predstavlja Longabergerjev izdelek – košaro, narejeno iz ometa na jekleni podlagi.

4238647296_d9f978bd2c_o

Vir: Intelligentpelican

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.